Esdeveniments

Activitats de Divulgació

Cercant la Terra 2.0 al Cosmocaixa

Cercant la Terra 2.0 al Cosmocaixa
Start
11-16-2016
End
11-16-2016
El pròxim dimecres 16 de novembre l’investigador de l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CISC) i director de l’Observatori Astronòmic del Montsec (IEEC), Ignasi Ribas impartirà la conferència Cercant la Terra 2.0. La xerrada s’emmarca dins el cicle Descobrint l’Univers organitzada per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i l’Obra Social La Caixa per celebrar els 20 anys de l’IEEC.

Cercant la Terra 2.0

Hi ha altres éssers vius a l’Univers? Quant trigarem a trobar altres planetes com el nostre? Com sabrem si estan habitats? Aquestes són preguntes que no deixen indiferent a ningú. El més engrescador és que la ciència està a un pas de poder-hi donar resposta. A data d'avui coneixem més de 2000 planetes que orbiten altres estrelles, i la Natura ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris que mai no hauríem imaginat. Això ha estat gràcies al desenvolupament de tècniques per aconseguir mesurar la velocitat, la brillantor i la posició de les estrelles amb una precisió exquisida. En aquesta xerrada es farà un repàs dels mètodes que ens permeten descobrir exoplanetes i es descriuran les darreres troballes més espectaculars. També es presentaran les noves missions espacials i projectes, amb especial èmfasi en l’instrument CARMENES, que han de permetre continuar amb aquesta gran revolució científica per arribar a descobrir planetes semblants a la nostra Terra, les Terres 2.0.

exoplaneta

Més informació sobre el cicle Descobrint l’Univers. L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), 20 anys fent recerca a l’espai