Treball i Formació

Estudiants de Doctorat

Si ets un llicenciat en el camp de la física, enginyeria, ciències espacials, astronomia o una altra àrea científica i estàs interessat en continuar estudis de màster i doctorat, pots sol·licitar les beques finançades per l’administració mitjançant les convocatòries públiques. Per donar una idea del tipus de beca que es pot sol·licitar s’adjunta una breu descripció de cada beca en funció del perfil professional i personal.

Es recomana dur a terme un doctorat amb l’ajut d’una beca o subvenció, ja que poques vegades les universitats i els instituts de recerca ofereixen llocs de recerca finançats totalment per l’entitat.

Si vens de l’estranger has de tenir en compte que les resolucions de subvencions poden trigar diversos mesos i no sempre es produeixen durant la mateixa època de l’any, i pot ser que no coincideixin amb l’època de resolució de convocatòries d’anys anteriors.

Les regulacions espanyoles referents a programes de doctorat es troben en una etapa de modificació a causa de l’adopció del Programa de Bolonya. Per tant, en principi, algunes beques asseguren 4 anys de salari i quotes d’inscripció pels programes de màster i doctorat. No obstant, no totes les beques cobreixen els honoraris complets d’inscripció per a tots dos programes, de manera que has de tenir en compte aquest aspecte abans d’iniciar el procés de sol·licitud.