Treball i Formació

Convalidació de Titol Estranger

Els estudiants estrangers interessats en venir a Espanya per dur a terme la tesi doctoral poden aprofitar d’alguns consells que poden esser útils quan arribin i comencin els estudis:

  1.      Tot estranger que desitgi venir i obtenir el seu grau a Espanya, haurà de validar el seu títol internacional més recent (grau de batxillerat, llicenciatura, etc) a través del Ministeri d’Educació. El procés que ha de seguir per obtenir el seu grau o titulació espanyola es diu “Homologació de títol estranger”.
  2.      En funció de la nacionalitat del seu grau, com a pas previ, ha estampar el seu títol original amb la postil·la de l’Haia (Conveni de l’Haia -  Llistat de països de la convenció) i oficialment traduir el documents a l’espanyol en cas de trobar-se an un altre idioma. (Conveni de l’Haia webpage)
  3.      No cal tenir l’homologació del títol acabat en el moment de començar la seva tesi doctoral, simplement perquè la realització del procés pot durar des d’alguns mesos fins a més d’un any.
  4.      Quan s’hagi començat el procés de validació, l’estudiant ja compleix els requisits per aplicar a beques nacionals per dur a terme els seus estudis de doctorat.
  5.      Ha de tenir en compte que si el seu grau no compleix els requisits del títol oficial espanyol al quals està intentant validar, haurà de prendre els exàmens relatius a les assignatures que no hagin sigut acceptats com transferibles – crèdits que no han estat transferits. Aquests exàmens es prenen un cop hagi començat els seus estudis de postgrau i el procés d’examen es coordinat per la universitat a través del qual s’està validant el seu grau.