Treball i Formació

Estudiants de Secundària

Estades d’estiu per a estudiants de secundària

Durant als últims anys, l’Institut ha participat en programes educatius que coordinen i organitzen estades per a estudiants de secundària d’un parell de setmanes al centre per a viure, in situ, les tasques, assoliments i dificultats que un investigador viu diàriament. Aquestes estades tenen com objectiu permetre a l’estudiant tenir una primera aproximació al món real del camp científic i un enfocament més realista dels temes curriculars que s’ensenyen a l’escola.

Generalment, aquestes estades són programes de col·laboració entre entitats estatals i l’Institut, com pot ser el “Contracte Empresa” o el “Certamen de Joves Investigadors del CSIC”, dirigit principalment per a estudiants de secundària.

 


Programa Contracte Empresa

El programa Contracte Empresa és una assignatura optativa que pretén apropar el món laboral a l’estudiant, mostrant-li la realitat de l’entorn laboral i científic. Aquest programa és essencialment per a estudiants de batxillerat que desitgen tenir un contacte previ amb alguna empresa o centre d’investigació.

La durada de l’estada és de 70 hores i és equivalent a dos crèdits escolars.

Per a més informació …

 


Certàmen de Joves Investigadors

El Certàmen de Joves Investigadors, programa finançat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), intenta  despertar vocacions científiques entre els estudiants de l’escola secundària i membres d’associacions socials. Aquest programa pretén millorar el coneixement científic i l’enfocament crític racional dels joves estudiants, permetent tenir una experiència única del procés d’investigació i desenvolupament científic gràcies a una estada de dues setmanes a l’institut de recerca o l’empresa.

Per a més informació …