Treball i Formació

Programes Master

Investiga i compara els programes de Màster que l’Institut ofereix a través dels centres de recerca de cada unitat. Podreu trobar una varietat de programes en funció del vostre camp d’interès.

 

Màster en Astrofísica, Física de Partícules i Cosmologia

L’objectiu d’aquest màster és proporcionar als estudiants una formació acadèmica avançada en els camps de l’astrofísica, ciències de l’espai, física atòmica, nuclear i de partícules, gravitació i cosmologia. El programa inclou les següents vies:

 • Astrofísica i Ciències de l’Espai
 • Física de Partícules i Gravitació

en funció dels mòduls realitzats per l’alumne.

Les matèries s’ensenyen per investigadors doctors amb àmplia experiència docent provinents de tres departaments de la Universitat de Barcelona: Astronomia i Meteorologia (DAM), Estructura i Constituents de la Matèria (DECM) i Física Fonamental (DFF). També es preveuen crèdits per a la participació d’experts externs.

Per a més informació

 

Màster en Radiació de Sincrotró i Acceleradors de Partícules

Aquest Màster ofereix dues línies d’estudi:

 • Una línia dissenyada per adquirir els coneixements i la pràctica necessària per dur a terme el treball posterior en un sincrotró o altres acceleradors de partícules.
 • L’altre línia permet adquirir els coneixements i les habilitats per a poder utilitzar aquestes instal·lacions en qualsevol de les línies d’investigació que s’ha desenvolupat.

El Màster està coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona, així com la Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya i Cells-ALBA.

Programa Màster UB

 

Màsters de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ofereix programes de màster orientats a la formació avançada en camps especialitzats o multidisciplinaris. Aquests programes volen captar l’estudiant en l’activitat de recerca i de formació professional.

Dintre del camp de les Ciències Aplicades s’ofereixen diversos programes de mestratge. Per als estudiants interessats en treballar en el camp de la física o l’astrofísica, les millors opcions són:

 1. Erasmus Mundus Màster en Fotònica Enginyeria, Nanofotònica i Biofotònica
 2. Màster universitari en Estadística i Investigació Operativa
 3. Màster Universitari quart de Radiació Sincrotró d’Acceleradors de Partícules I
 4. Màster en Matemàtica Avançada i Enginyeria Matemàtica
 5. Màster universitari en Física Computacional i Aplicada
 6. Màster en Fotònica
 7. Màster en Lògica Pura i Aplicada

Per més informació …

 

Programa de Postgrau en Física d’altes energies, astrofísica i cosmologia

L’Institut de Ciències de l’Espai (ICE IEEC / CSIC) ofereix un programa de màster en col·laboració amb l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), amb l’objectiu principal de proporcionar les eines bàsiques per iniciar una carrera investigadora en els camps de la física d’altes energies, astrofísica i/o cosmologia.

Atès que una tesi doctoral és el primer pas en la iniciació d’un estudiant a la investigació, el programa d’aquest màster ofereix la formació adequada necessària a els estudiants que comencin un treball d’investigació independent, que finalment culminarà en un programa doctoral.

L’estudiant pot escollir entre diverses modalitats dins del programa: Física d’Altes Energies, Astrofísica i Cosmologia, o una combinació dels dos.

Per més informació …