Notícies

Directori de Notícies

24.04.2017 (IEEC)

Vine a conèixer el telescopi més gran de Catalunya al Montsec

L’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) organitza per segon any les visites guiades a les seves instal·lacions al Montsec, al municipi de Sant Esteve de la Sarga a Lleida. Es tracta d’una oportunitat única per veure de ben a prop la major instal·lació de recerca astronòmica de Catalunya i una de les més avançades de la península ibèrica.


“L’objectiu d’aquestes visites guiades és apropar la recerca astronòmica que es fa a Catalunya i els instruments amb els quals comptem per fer-ho” ha explicat Kike Herrero, astrònom de l’IEEC treballant a l’OAdM. “Els visitants podran veure el telescopi Joan Oró, el més gran de Catalunya i també uns dels més avançats tecnològicament a nivell europeu; el telescopi Fabra-ROA Montsec i el telescopi XO-Montsec, i els explicarem com funcionen i quina recerca fan”.


També podran observar l’All-Sky camera de l’IEEC, una càmera per detectar bòlids i asteroides perillosos propers a la Terra.


“El cel de Montsec” diu Herrero “és el millor de Catalunya per observar l’espai per la seva climatologia i la qualitat del cel fosc”.


La primera visita es realitzarà el diumenge 14 de maig i se’n farà una un diumenge al mes fins al mes d’octubre. Per apuntar-se només cal omplir aquest formulari http://www.oadm.cat/ca/visites.htm


Més informació:


http://www.oadm.cat/ca/inici.htm


visites_oadm2017