Announcements
 
Més de 4.000 dibuixos infantils espanyols opten a viatjar a l’espai amb CHEOPS [NOT TRANSLATED]
29/10/2015
 
Fa uns mesos l’Agència Espacial Europea va posar en marxa un concurs que permetrà triar 3.000 dibuixos infantils de tot Europa per viatjar a l’espai a bord del telescopi espacial CHEOPS. L’objectiu és apropar els projectes de recerca espacial als més petits.

250 d’aquests dibuixos corresponen a Espanya. La convocatòria era oberta a nens i nenes d’entre 8 i 14 anys, que havien de fer dibuixos relacionats amb l’espai i només en blanc i negre, perquè després es puguin gravar en format miniaturitzat en una placa que es muntarà al telescopi.

dibuix cheops

El termini va acabar el passat 20 d’octubre i la participació ha estat tot un èxit: s’han rebut més de 4.000 dibuixos de tot Espanya. Ara s’està comprovant que compleixen les bases i els propers dies es realitzarà el sorteig per triar aquells que finalment viatjaran a l’espai. Està previst comunicar el resultat als afortunats a mitjans del mes de novembre.

El concurs de dibuixos a Espanya ha estat organitzat per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), amb la col·laboració del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i l’Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC).

CHEOPS, caçador d’exoplanetes

CHEOPS (CHaracterizing ExOplanet Satellite) és un telescopi que té l’objectiu d’identificar nous planetes fora del Sistema Solar -el que es coneix com exoplanetes- i està previst que es llanci a l’espai al desembre del 2017.

Més informació sobre CHEOPS [NOT TRANSLATED]
 
Attached Documents
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya