Announcements
 
Oportunitats comercials en el transport espacial amb tecnologia VASIMR [NOT TRANSLATED]
11/02/2011
 
parc cientific ub

Franklin R. Chang

Ad Astra Rocket Company

Houston, TX. USA

Liberia, Guanacaste, Costa Rica

frankling chanFranklin Chang-Díaz és un astronauta (retirat el juliol de 2005) i físic, costarricense de naixement, nacionalitzat nordamericà des de 1977. Nascut el 5 d’abril de 1950 a San José, ha completat set missions espacials entre 1986 i 2002. Va ser el primer astronauta llatinoamericà de la NASA, el 3er no nordamericà de l’hemisferi occidental en viatjar a l’espai, i un dels homes amb més missions i hores espacials en la història. Comparteix el rècord de nombre de viatges a l’espai a bord del transbordador espacial, amb un total de set missions de la NASA.Va ingressar a la Universitat de Connecticut, on va obtenir el títol d’Enginyeria Mecànica el 1973. Quatre anys més tard va obtenir el doctorat en Enginyeria nuclear, per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). La seva recerca doctoral es va basar en la tecnologia de fusió, i propulsió a raig obtinguda a partir de plasma.

L’any 2005, el doctor Chang-Díaz va fundar l’Ad Astra Rocket Company: un laboratori construït a 10 km de la ciutat de Libèria, Guanacaste, al campus de la Universitat Earth, que estudia el disseny i producció d’una nova generació de motors espacials amb propulsió basada en la tecnologia VASIMR® (Motor de Magnetoplasma d’Impuls Específic Variable) en col·laboració amb la NASA. En aquesta presentació es cobriran diversos temes importants en la vasimirgestació i maduració de la tecnologia VASIMR®, iniciant amb un breu repàs dels principals fites històriques del projecte, des dels seus inicis en la dècada dels ’70 a l’Institut Tecnològic de Massachusetts, la seva maduració al Centre Espacial Lyndon B. Johnson de la NASA a Houston i la seva transició el 2005 al sector privat en les instal·lacions de l’empresa Ad Astra Rocket Company a Houston, USA i Libèria, Costa Rica. Es presentaran els últims resultats de les proves del motor VX-200 de 200KW i els plans per demostrar la seva operació en l’espai a finals del 2014 a bord de l’Estació Espacial Internacional. Es finalitzarà amb una discussió de l’estructuració de capital privat que agilitza el desenvolupament de la tecnologia i els usos comercials de la mateixa que es contemplen a curt, mitjà i llarg termini.

Dimarts, 15 de febrer, a les 10h

Auditori Antoni Caparrós – Torre D – Baldiri Reixac, 4 – 08028 Barcelona

Parc Científic Barcelona · Baldiri Reixach, 10 · 08028 Barcelona · Tel. +34 93 402 90 60 · Fax +34 93 402 90 63

http://www.pcb.ub.cat

Read more [NOT TRANSLATED]
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya