L’IEEC participa a la Setmana de la Ciència 2020 a Catalunya

2020-11-17 14:30:00
IEEC participates in the Science Week 2020 in Catalonia
Des del passat 14 de novembre de 2020 i fins al proper dia 29 del mateix mes, se celebra la 25a edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’20).

La Setmana de la Ciència –impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d'Empresa i Coneixement, i la col·laboració de Fundació «La Caixa», Amgen, BBVA i BASF– celebra enguany el seu quart de segle apropant la ciència i la tecnologia a la societat.

Aquesta iniciativa porta a terme, des dels seus inicis, tot un munt d’activitats de disseminació científica, tals com jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs i tallers científics arreu del territori. Atesa la situació actual, el programa d'activitats s'ha adaptat a la crisi sanitària, fent-se en suport virtual la major part de les activitats.

Un any més, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) participa a la Setmana de la Ciència tot organitzant diverses xerrades en línia i visites virtuals a centres de recerca.

Trobareu el calendari i més informació sobre cada una de les activitats, a continuació:

Dimecres 18 de novembre, 17:00 h: Kike Herrero, astrònom de suport i operacions de l'Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM).

Visita Virtual a l'Observatori Astronòmic del Montsec

Dimecres 18 de novembre, 20:00 h: Josep Maria Trigo, astrofísic i investigador de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE, CSIC).

Evolució de l'atmosfera i canvi climàtic

Dijous 19 de novembre, 17:00 h: Francesc Gòdia, catedràtic d'Enginyeria Química de l’Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Visita virtual a la Planta Pilot MELiSSA: desenvolupament de tecnologies que permetran les missions espacials tripulades de llarga durada

Dijous 19 de novembre, 18:00 h: Mar Mezcua, investigadora de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE, CSIC).

Forats negres supermassius: els motors més potents de l'univers

Dijous 26 de novembre, 19:00 h: Carme Jordi, catedràtica al Departament de Física Quàntica i Astrofísica a l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB).

GAIA: revealing the history of the milky way by measuring 2 billion stars (Primera jornada del cicle de conferències Women4Space)

L’edició d’enguany posa el seu focus en la situació excepcional viscuda arran de la pandèmia de la COVID-19 i centra la temàtica en aquesta malaltia, la seva evolució global i l'estat de recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2. Tanmateix, altres temes centrals que tractarà la SC'20 són, d’una banda, l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal de la UNESCO, i de l’altra, el centenari del naixement de diferents estudiosos i científics que han estat referents a diferents camps de coneixement. Els personatges científics homenatjats enguany són el meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba, pel 150è aniversari del seu naixement; el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l’ADN i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov.

Share This